baner
w w w
Valtrex is an antiviral drug - it slows the herpes virus. That is the only way to cure herpes.

Home Архива ИНИЦИЈАТИВА
large small default
ИНИЦИЈАТИВА ПДФ Штампа Ел. пошта

ЧЛАНОВИМА АСОЦИЈАЦИЈЕ СПОРТСКИХ ЦЕНТАРА СРБИЈЕ КОЈИ СУ РЕГИСТРОВАНИ КАО ЈАВНЕ СЛУЖБЕ ТИПА УСТАНОВЕ
ИНИЦИЈАТИВА ЗА ИЗМЕНУ УРЕДБЕ О КОЕФИЦИЈЕНТИМА ЗА ОБРАЧУН И ИСПЛАТУ ПЛАТА ЗАПОСЛЕНИХ У ЈАВНИМ СЛУЖБАМА
- део 10. У ФИЗИЧКОЈ КУЛТУРИ

 

Асоцијација спортских центара Србије је поново покренула иницијативу за измену Уредбе о коефицијентима за обрачун и исплату плата запослених у јавним службама-

део 10.  који се односи на Физичку културу.

Прва иницијатива за измену Уредбе о коефицијентима за обрачун и исплату плата запослених у установама физичке културе започета је 2006. године, када смо се испред Асоцијације обратили МОС, па је следеће године оформљена радна група у којој су били, поред представника МОС-а и Асоцијације и чланови из Републичког завода за спорт и Антидопинг агенције.  Резултат рада ове радне групе је допуна Уредбе под редним бројем 10а којима су дефинисани коефицијенти за Републички и Покрајински завод за спорт и 10б који уређује коефицијенте у Агенцији за антидопинг контролу.

Сматрамо да у наведеној Уредби треба извршити измену коефицијената и измену назива послова који се  обављају у установама у физичкој култури, будући да садашњи називи послова у Уредби не обухватају у потпуности разноликост послова који се обављају у установа у физичкој култури.

Спортски центри који су регистровани као јавне службе типа установе ( Ниш, Ужице, Зрењанин, Зајечар, Аранђеловац, Ваљево, Сремска Митровица ..., и др), имају велики значај за градове и регионе у којима обављају своју делатност, из разлога што се у њима одвијају све спортске, културне, политичке и друге манифестације.

Јединице локалне самоуправе  су се сложиле да треба извршити измену Уредбе, јер то би био једини легалан начин издвајања средстава за финансирање плата запослених у спортским центрима који су регистровани као јавне службе типа установе, чији је материјални положај веома тежак.

Уколико имате сличне надоумице и проблеме, придружите нам се и пошаљите нам у кратким цртама следеће податке:

-начин организовања и начин финансирања плата

-број запослених

-величину центра-шта садржи ( хала, базен,...и др)

Молимо Вас да својим сугестијама, искуством и предлозима помогнете ову иницијативу.

Г-ђа Стојанка Лекић је особа за контакт, која ће испред Асоцијације спортских центара Србије, прикупљати документацију, предлоге и сугестије, како би се осмислио начин да се процедура око коефицијената поново покрене и убрза, како би ова иницијатива била успешнија од претходне.

Контакт:

Стојанка Лекић моб. 063/502 031, фиксни 023/510 526

Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

У прилогу овој иницијативи достављамо предлог основног коефицијента у excel формату >>> преузми

 

 

С поштовањем,

Београд, 29.11.2011.                                    Председник АСЦС,  Игњатовић Братислав,с.р.